Impreg Houtbereiding

Dé specialist en trendsetter voor het verduurzamen van houtproducten voor de professionele markt!

Wij verduurzamen onder anderen: vuren & grenen hout, red cedar, lariks/douglas hout, zowel in fijnbezaagd en geschaafd. Onze opdrachtgevers zijn de professionele houthandel en importeurs, houtgroothandels, architecten, bouwbedrijven, tuinhuis- blokhutbouwers, etc.

Streeploos impregneren!

Een door ons zelf ontwikkeld systeem maakt het mogelijk om bijvoorbeeld gevelbekleding zoals rabat, sponningplank, Zweeds rabat, kantplank, regels etc. tot een dikte van 38mm, te impregneren zonder lat afdrukken van de stapellatten!

Resultaat, een perfect mooie egale plank!
(lat of andere afdrukken, beschadigingen, verkleuringen etc. welke reeds op het nog te impregneren hout zichtbaar aanwezig waren, zullen ook zichtbaar blijven.)

Impreg Houtbereiding is, naast het kunnen aanbieden van het grootste kleuren assortiment, ook op het gebied van het streeploos impregneren de nummer 1 in Europa!

Impreg Houtbereiding Feanwâlden
Dompel impregneerinstallatie
Impreg Houtbereiding
Houtverduurzaming en impregneren.
+31 (0)6 2251 0084 → Andre de Bruin
impreg@live.nl
Onbehandeld Noord Europees vurenhout
Zwart geïmpregneerde planken

Dompel diffusie

Het impregneren van uw houtproducten geschied d.m.v. dompel/diffusie techniek. Het hout wordt door ons opgelat om vervolgens in één van onze 8 dompelinstallaties te worden geplaatst.

Het houtpakket wordt nu, volledig automatisch, gedurende een vastgestelde tijd volledig ondergedompeld in de impregneervloeistof. De door ons gebruikte toegestane middelen zijn; Embalit P, Kemwood ACQ 21 en Wolsit KD 10. Het houtpakket wordt vervolgens omhoog gebracht om uit te lekken en daarna in een speciale droogstelling geplaatst.

Tijdens het droogproces vindt de feitelijke diffusie/fixatie met het hout plaats. Wij kiezen bewust voor impregneren middels de dompeltechniek i.p.v. hoge druk impregnatie. Omdat het hout middels een dompeltechniek veel minder werkt en uitzet, voorkomen wij hiermee de daaruit voortvloeiende problemen!

Het impregneren is beschikbaar in maarliefst 7 kleuren!

Klok op de knop om naar de betreffende kleur te gaan →

Impregneren in de kleur zwart

Impreg Houtbereiding heeft als eerste houtverduurzamingsbedrijf in Europa deze kleur ontwikkeld en daarmee dé trendkleur sinds 2013 op de kaart gezet! Deze mooie rustiek zwarte kleur is sindsdien één van de meest gekozen kleur!

Streeploos impregneren zonder afdruk van stapellatten

Een door ons zelf ontwikkeld systeem maakt het mogelijk om bijvoorbeeld gevelbekleding zoals rabat, sponningplank, zweeds rabat, kantplank, regels etc. tot een dikte van 38mm, te impregneren zonder lat afdrukken van de stapellatten!

Terug naar boven

Impregneren in de kleur douglas

Nieuwe kleur vanaf mei 2020 welke wij ontwikkeld hebben naar aanleiding van het populaire douglas. Vuren douglas geimpregneerd  zonder de nadelige aspecten zoals: duurzaamheid, werking, snel vergrijzen, kopscheuren etc.

Het impregneren geeft een langdurige bescherming tegen schimmels en insecten welke houtrot veroorzaken.

Wij zijn er in geslaagd om vurenhout te impregneren in de kleur van douglas hout! Deze kleur zal 3 tot 4 x langzamer vergrijzen dan douglas hout. Tevens is vurenhout geimpregneerd duurzamer dan douglas hout en heeft vurenhout veel minder kans op scheuren en werking.

Terug naar boven

Impregneren in de kleur oud grijs

Impreg Houtbereiding heeft sinds begin november 2014 een nieuwe techniek ontwikkeld waarbij de kleur van natuurlijk oud vergrijst hout wordt nagebootst. Deze kleur werd in het begin voornamelijk toegepast bij nieuwe steigerplanken.

Na ruim 1 jaar ontwikkelen, proefmonsters etc. zijn wij erin geslaagd om nieuwe blanke planken de perfecte kleur te geven voor bijvoorbeeld steigerhouten meubelen.

Maar ook in de blokhutten- en tuinhuizenbranche, denk aan geschaafd rabat of blokhutprofiel, zagen wij al snel een aanzienlijke stijging naar de vraag van de kleur “Oud Grijs” bij zowel vuren als douglas hout.

Het onbehandelde blanke hout wordt in 3 fases ondergedompeld in speciaal samengestelde impregneervloeistof met een eigen ontwikkelde kleurstof op waterbasis. Na dit proces word het hout op een speciale manier bewerkt. Het uiteindelijke eindproduct heeft hierdoor een zeer fraaie uitstraling!

Terug naar boven

Impregneren in de kleur zilvergrijs

Onder meer toegepast voor vuren Zweeds rabat, blokhutprofiel en de blokhutten en tuinhuizen van deze opdrachtgever. Deze producten volgen hun weg naar o.a. Duitsland, België, Engeland en Frankrijk.

Exclusieve kleur | Speciaal ontwikkeld voor Tuindeco International BV.

De kleur en zilvergrijs kan enigszins vergeleken worden met de kleur “Oud grijs” maar heeft een iets lichtere zilvergrijze uitstraling. Sinds de invoering van deze kleur is zilvergrijs één van de meest gekozen kleur bij het verduurzamen van de blokhutten en tuinhuizen van Tuindeco!

Terug naar boven

Impregneren in de kleur bruin

De kleur bruin is een warme kleur met een natuurlijke uitstraling en wordt voornamelijk toegepast als verduurzamingskleur bij vuren blokhutprofiel zelfbouw producten zoals blokhutten, tuinhuizen, garages en overkappingen.

Terug naar boven

Impregneren in de kleur groen

De alom bekende impregneerkleur, doch verliest deze traditionele kleur steeds meer terrein aan meer eigentijdse kleuren! Het impregneren in deze kleur geeft het hout een licht groene tint en vormt daardoor een passend geheel in uw tuin.

Het impregneren geeft een langdurige bescherming tegen schimmels en insecten welke houtrot veroorzaken.

Impreg Houtbereiding gebruikt in de dompelinstallaties bij het verduurzamen in de kleur groen vloeistoffen die wettelijk zijn toegestaan in de risicoklassen 1 t/m 4 volgens EN 335-1 en bevatten daarom geen stoffen zoals Chroom of Arseen.

Toepassingen:

Alle houtconstructies waarbij een langdurige bescherming tegen houtrot opwekkende schimmels en insecten een pré is. Nabehandeling van geïmpregneerd hout kan met alle gangbare verfsystemen en kan tevens zonder problemen worden verlijmd.

Terug naar boven

Impregneren in de kleur eiken

De impregneerkleur “eiken” is één van de meest recente ontwikkelde impregneerkleur van Impreg Houtbereiding en is naast kleurloos (blank) impregneren de meest lichte kleur.

De kleur heeft de uitstraling van licht eikenhout en komt het best tot zijn recht op onbehandeld geschaafd of fijn bezaagd vurenhout. De impregneerkleur eiken is beschikbaar als één van de 7 impregneerkleuren bij oa. vuren blokhutten, tuinhuizen, garages en overkappingen.

Terug naar boven
Voordelen en kleurkeuzes van impregneren

Waarom impregneren?

Hout is een natuurproduct welke door externe invloeden zoals lucht, water en organische aanslagen zoals schimmels na verloop van tijd zal vergaan. Eenvoudig gezegd “het hout zal gaan rotten”. Hout wat aan het rotten is verliest zijn kleur en kracht, wordt droog en broos en zal gaan afbrokkelen. Afhankelijk van de houtsoort kan dit in het minste geval al binnen 1 á 2 jaar gebeuren. De snelheid van houtrot is afhankelijk van vele factoren, maar de voornaamste 4 zijn water, lucht, zon en schimmels. Gelukkig is het mogelijk om deze invloeden tegen te gaan door uw hout te laten beschermen met speciaal daarvoor ontwikkelde producten.

De beste bescherming voor uw hout!

Door uw hout te laten impregneren krijgt het hout een gedegen bescherming tegen de schimmels welke houtrot veroorzaken, met name op alle delen van het hout waar u later nooit meer bij kunt komen. Denk daarbij aan de veer en groef van planken die in elkaar schuiven of planken die bijvoorbeeld deels over elkaar heen worden gemonteerd. Eenmaal gemonteerd kunt u hier niet meer bijkomen met een kwast of verfroller. Door uw hout te laten impregneren heeft u toch een goede bescherming op deze delen.

Waterwerend afwerken!

Impregneren is geen eindproduct. Voor een complete bescherming dient u het hout na te behandelen door deze te verven. Wij adviseren hiervoor bij voorkeur een olie gedragen verf te gebruiken. Een olie gedragen verf trekt goed in het hout en heeft een zeer goede water werende werking, hierdoor blijft het hout nog beter beschermd. De door ons geïmpregneerde houtproducten zijn direct overschilderbaar met alle voorkomende verfsystemen.

Specialisatie & Milieu

Al onze blokhutten worden geimpregneerd bij een gerenommeerd en gespecialiseerd bedrijf in Nederland met meer dan 20 jaar ervaring in het impregneren van blokhutten en tuinhuizen. De gebruikte vloeistoffen voldoen volledig aan de huidige strenge toelatingseisen.

Voordelen van impregneren

  • Degelijke bescherming tegen schimmels en houtrot.
  • Keuze uit meerdere impregneerkleuren.
  • Veel minder verf/beits nodig dan bij een onbehandeld hout.

Videoimpressie impregneren

Nabehandeling geimpregneerd hout

Voor de beste bescherming en om het optimale uit de levensduur van het hout te halen, dient u het hout na te behandelen met een verf of beits.

Hiervoor adviseren wij u de waterwerende beits van Protec Woodstain welke verkrijgbaar is in dezelfde kleur als de beschikbare impregneerkleuren!

Klik hier voor ons assortiment verf en beits

Impregneren…

…een duurzaam besluit!

Impregneren in de kleur zwart

Mooie diepzwarte kleur met een robuuste uitstraling.
Direct overschilderbaar met alle gangbare verfsoorten.

Geïmpregneerd hout in de kleur zwart

Impregneren in de kleur douglas

Typerende douglas kleur met een warme natuurlijke uitstraling.
Direct overschilderbaar met alle gangbare verfsoorten.

Geïmpregneerd hout in de kleur douglas

Impregneren in de kleur oud grijs

Overtuigende uitstraling van natuurlijk vergrijst hout.
Direct overschilderbaar met alle gangbare verfsoorten.

Geïmpregneerd hout in de kleur oud grijs

Impregneren in de kleur zilvergrijs

Mooie zilvergrijze uitstraling van licht vergrijst hout.
Direct overschilderbaar met alle gangbare verfsoorten.

Geïmpregneerd hout in de kleur zilvergrijs

Impregneren in de kleur bruin

Mooie lichtbruine kleur met een warme natuurlijke uitstraling.
Direct overschilderbaar met alle gangbare verfsoorten.

Geïmpregneerd hout in de kleur bruin

Impregneren in de kleur groen

Mooie egale lichtgroene kleur met een natuurlijke uitstraling.
Direct overschilderbaar met alle gangbare verfsoorten.

Geïmpregneerd hout in de kleur groen

Impregneren in de kleur eiken

Mooie lichte eiken kleur met een natuurlijke uitstraling.
Direct overschilderbaar met alle gangbare verfsoorten.

Geïmpregneerd hout in de kleur eiken