De start van Houtbouw de Bruin

In maart 1990 starten twee ondernemers, die ook nog eens broer zijn een bedrijf in houten tuinhuizen, garages en bergingen in Zwaagwesteinde of ook wel bekend als De Westereen. Met succes, want een jaar later was uitbreiding van het bedrijf in zowel mankracht als locatie erg nodig door vele bestellingen. Deze locatie werd Veenwouden, destijds nog een nieuw aan te leggen industrieterrein.

In maart 1993 was het werkelijkheid met een grote productieloods van 250 m² en een showterrein met diverse modellen.

De groei van ons bedrijf zette door en nog geen twee jaar later kwam er nog een stuk grond bij, verdubbelde het aantal werknemers naar acht man en werd er nog een productieloods gebouwd. Dat bleek alsnog niet genoeg te zijn en dus moest er nog verder uitgebreid worden.

Op de gekochte grond van 3000 m² werden twee extra productieloodsen gebouwd. We maakten toen ook meteen het plan om een grote hal van ruim 1000 m² te bouwen. Dit wisten we te realiseren in 1999.

Onze producten werden inmiddels door heel Nederland verkocht en we hadden 25 vakkundige werknemers in dienst voor productie en montage voor de 30 tuinhuizen, bergingen, garages en meer per week.

Impregneren en verkoop

In 2002 begonnen we met het verduurzamen (impregneren) van ons eigen hout. In 2013 was de Bruin Houtbouw het eerste bedrijf dat Zweeds rabat zwart geïmpregneerd op de markt bracht. Daarmee waren we ook als eerste in heel Europa om zwart geïmpregneerd hout te leveren. Inmiddels is dit een vaste, populaire kleur!

Vandaag de dag is er de mogelijkheid om bij ons in maar liefst zeven verschillende kleuren te impregneren en zijn daarmee wederom uniek in heel Europa!

Klik hier voor meer informatie over het impregneren en de kleurmogelijkheden!

Innovatief en Trendsettend

Als bedrijf zijn we altijd bezig om nieuwe en innovatieve producten in de markt te brengen. Zo introduceerden wij een serie, luxe hardhouden deuren en ramen. Op die manier kregen tuinhuizen, garages en meer een hele andere uitstraling. Een uitstraling die past bij de wensen van de klant.

Naast het impregneren, verkopen we ook alle producten die nodig zijn om een tuinhuis, overkapping, verbouw of aanbouw te realiseren. Je kunt bij ons dus terecht voor al uw benodigdheden. Er is keuze uit diverse soorten hout, maar ook balken, palen, dakhout, dakbedekking, dak beplating, deuren en ramen leveren we.

We realiseren rond de 100 tot 125 tuinhuizen, overkappingen en meer per jaar. Dit alles doen we met vier, vaste, ervaren medewerkers. De andere tien vakkundige medewerkers regelen de afwikkeling en levering van bestelde orders en productie.

Al uw bouwgemak onder één dak!

Impreg Houtbereiding zorgt er jaarlijks voor dat ruim drie duizend blokhutten en 10 duizend m3 hout worden verduurzaamd voor onder andere importbedrijven, houthandel, houtbouw, architecten, bouwbedrijven en meer. Je vindt onze producten overal terug. Houtbouw de Bruin is ooit begonnen met twee broers en inmiddels is de tweede generatie gereed om mee te gaan in het bedrijf.

Hoe kunnen we u helpen? Wat zijn uw wensen?
Laat het ons gerust weten en graag tot ziens op ons bedrijf.

André & Jan de Bruin